26.01.2024 г., 8:06 ч.

Имаш ли сърце за красотата 

  Поезия » За деца
182 3 11
 

Във зимата се крият чудеса
и е вълшебство бялата й хубост.
Под дрехите й цялата земя
събира сили за растеж и мъдрост.

Сред замъците й кристални
снежинките са балерини мили.
Звездите нощем са магични лампи,
които светят на добрите сили.

Такава зимата е, стига да я виждаш
през погледа невинен на дете -
При теб така ли е, недей да се обиждаш,
но красотата само със сърцето се чете!

 

15.01.2024.

 
 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??