20.03.2011 г., 16:35 ч.

Имаше дни... 

  Поезия » Любовна
549 0 1

Имаше дни, във които те чаках -
те бяха дни, във които тъжах,
имаше дни, във които не плаках -
те бяха дни, във които копнях.
Имаше дни, във които се молех -
те бяха дни, във които аз бдях,
имаше дни, във които се борех -
те бяха дни, във които мечтах!
Имаше дни, във които те връщах -
те бяха дни, във които не спрях,
имаше дни дето всичко обръщат -
дните, в които към тебе вървях.
Имаше дни, във които обичах -
бяха за теб, като всички преди,
имаше дни, във които отричах
Господ и хора, и себе дори.
Имаше дни, във които те исках,
само, единствено тебе желах,
имаше дни... в тях ръката ти стисках,
ала до мене не те задържах!
Имаше дни! В тези дни аз те срещнах,
после години все тебе мечтах,
трепетно шепнеща казвам ти нещо,
вече забравено в морския град:
"Имаше дни, във които живеех,
нощи, в които по тебе се губех,
имаше дни, във които умирах...
те бяха дните, в които се будех!"

© Капка Роса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??