29.05.2008 г., 12:50 ч.

Име свято 

  Поезия » Гражданска
733 1 2
 

Име свято

 

Земя колкото длан!

Небе по-синьо от вода!

Земя пропита от кръв!

Земя по-огнена от Ада!

 

Това е отечеството ми...

Това е родината ми...

Това е вярата ми...

Това е България!!!

 

Това свято име,

по-свято от Христа.

Това старо име,

по-божествено от любовта.

 

Когато се раждаме

и проговаряме, „ майко България ".

Когато умираме

стенем пак България.

 

                                              

                                                        14:21 часа

                                                           19.04.2008г.

                                               Между Пазарджик и

                                                        Панагюрище

                            (Боян Захов)

© Боян Захов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това стихотворение ме изпълни с много положителна енергия,не съм критик и немога да критикувам,но просто то влезна в сърцето ми,за което те поздравявам!
  • Моля Ви, пишете ми мненията си те са важни за мен
    Боян Захов
Предложения
: ??:??