27.04.2010 г., 15:33 ч.

Името ми значи Благонрава 

  Поезия
837 0 16

Защото са ме кръстили по женски

с име, дето значи „благонрава",

повярвала в природата си нежна,

до вчера мислех си, че съм такава.

 

Защото ме каляваха по мъжки

и  коледите бяха твърде варварски.

През зимите течаха ми обувките,

а хлябът беше, може би, най-важното...

 

Защото ме обичаше по детски

и аз по детски ружите обиквах,

и есенно запявах с оплаквачките,

а всяка пролет хумусно пониквах.

 

Защото не разбирах как в подвеждието

наместо зеници, да нося барикади.

Бездомна наругавах тривиалното

и влюбвах се в живота на номадите.

 

Защото имах отговор за всичко,

а никой да попита не посмя!

Идете си! Надишах се на истини

и се навярвах на лъжа...

© Евгения Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??