20.12.2017 г., 2:00 ч.

Имотна декларация 

  Поезия
658 1 7

Възхищавам се как принуждаваш (в платното, боите)

да възкръсват и минали, и неродени пейзажи!

Но уж птиците имат крила, а не литват! Боли ли те?

Всеки полет аз мога за теб и насън да разкажа,

а когато достигна в зеления ирис градината,

ще оставя багажа — почти като мене излишен.

Възхищавам се как все успяваш да бъдеш градивен

върху кръвно-болящи отломки, сълзливите лишеи...

 

Декларирам сърце, но те пазя в едната му камера —

от стерилно пространство за теб да клонирам прегръдка.

Някой ден, под дъжда — сто дъги на клепача нарамила —

ще намеря следа и след теб на пета ще се врътна.

Ставаш тънката граница между петте сфетофара

със свободни сигнали — когато ми казваш, че идваш

и през мислите хуквам по сивото в уличка стара —

като сянка от гръм, като бяло богатство завидно.

 

Декларирам сълза, но така, че на вятъра поривът

да заспи върху тръни, завит с нежността на парафа ми.

Декларирам кошмар, за да мога съня си да боря —

да съм будна, когато ни сблъска житейският трафик.

И в имотния списък, в последния ред на графата

ще ми трепне дланта от приятния гъдел за сричане.

Декларирам ти името и се подписвам: богата!

А такова богатство нараства след всяко "обичам те"!

 

-

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Грабваща поезия!
  • Докосва!
  • С Иржи, на която се възхищавам за верния усет към поезията.
    Уникална е твоята Имотна декларация, Стенли...
    Светли празници!
  • Хареса ми много! Поздравления и от мен!
  • Теб просто вече не знам как да те коментирам! На теб във вените ти тече поезия! И си толкова, толкова страхотна...!! Прегръщам те, мила Стенли!! Весели и светли празници!!
  • В тия дълги изречения да има толкова ритъм,мисълта да се излива леко в рима.....това е толкова хубаво,Станислава,че се възхищавам!!!А декларацията ти е повече от интересна!!
  • Отвя ме! Прекрасно! Браво!
Предложения
: ??:??