23.01.2008 г., 14:26 ч.

Импресия 

  Поезия » Пейзажна
404 0 4
Импресия


Езеро. По Лунната пътека,
тръгвам... и потъвам в хлад.
Кръгове и страх, а мека
е душата му и пълна с глад.

И затрептява тя зад мен,
плисната в безброй зеници,
иска да ме вземе в плен
както и небето птици.

Пътеката минавам тихо. Бряг.
Те се стичат с шумна страст.
Събличат част от мене... Бяг
и отвличат я под няма власт.

08. 04. 2004

Прага



Импресия 2


Тихо е. И топло във дъгата ми,
светло, плажно, нежно, ароматно,
весело, без сенки във тъгата ми,
подредено - често наобратно.

Свежо е. Проливно, зряло, плодовито,
шарено и шоколадово, и млечно,
дълбоко и високо, и широко, и открито,
близко е, интимно, мирно и далечно.

Детско е. И меко във душата ми,
уютно, мощно, мъжко, мелодично.
Потно е. И волево в браздата ми,
любящо, ураганно-диво-поетично...

23.06.2004
21:30 часа
Прага

© Станимир Тахов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • любящо, ураганно-диво-поетично...
    !!!
    нямам думи!
  • И двата ти стиха са страхотни, Станимир.
    Втория ми е особено приятен.
    Поздрав.
  • Много, много ми харесаха! И двете!
    Пишеш очарователно, Станимир.
    с обич за теб.
  • "Кръгове и страх, а мека
    е душата му и пълна с глад."

    О,да.Харесва ми.
Предложения
: ??:??