Безлюден бряг – вълни шумят,
скали побити в златен пясък...
И само чайки вред летят,
огласяйки морето с крясък.
Тук, стъпки някой е забравил –
вдълбана в пясъка следа,
завива покрай “древен замък”,
изваян, от дете с ръка.
Внезапен гръм и на небето,
продира златен рог бразда –
светлее мълния, морето
тежней в безмилостна тъма.
Мълчание. В безмълвно време –
утихнал бряг в заспала нощ...
Мълчат застинали проблеми,
спокойно е, като в метох.
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени