1/Импулс
Той налита или бяга
в ритъм с дългата тояга.
2/Философия
Живота той така разбира,
да има кремвиршче
и чаша бера!
3/Принцип
Той капка в
чашата притуря,
щом знае,
че ще предизвика
буря!
4/Не зная дали
чувство в любовта меси,
но знам,че тя е
храм на интереси!
24.12.1977г.София
© Христо Славов Всички права запазени