25.03.2008 г., 21:56 ч.

In memoriam 

  Поезия » Любовна
644 0 8

Абсурдната ни обич остана недовършена...
Стремително започна, в безсилие се счупи.
Протезите свалихме, надеждите прекършихме.
А болка непоканена ехидничко се трупа...

Набъбнаха въпросите - излишни многоточия.
А отговорът стана досадна отживялост.
Уж бе любов-светкавица, а грозно се проточи.
Напразно я обдишвахме - клинично бе умряла.

Тогава я положихме грижливо в катафалка.
С цветя я обградихме, с Пилатовски въздишки.
И шапките свалихме.
... А всъщност - беше жалка...

На некролога прашен виси куплет излишен.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??