22.01.2007 г., 8:41 ч.

"IN VINO VERITAS" 

  Поезия
622 0 6


 

                          На И.

 

Полу-деца,

полу-момчета

полу-мъже

полу-поети,

ний всяка вечер пълним кафенето

и изгубени в цигарен дим

IN VINO VERITAS” мълвим.

Препъваме се после в тъмното

с вина, застанала на гърлото -

от толкоз много истина

в устата ни горчи...

Преглъщайки

на сутринта закуската

си мислим ний,

че истината,

тя не е във виното,

а в две прощаващи очи.

                                     198...г.

© Даша Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??