22 янв. 2007 г., 08:41

"IN VINO VERITAS" 

  Поэзия
623 0 6


 

                          На И.

 

Полу-деца,

полу-момчета

полу-мъже

полу-поети,

ний всяка вечер пълним кафенето

и изгубени в цигарен дим

IN VINO VERITAS” мълвим.

Препъваме се после в тъмното

с вина, застанала на гърлото -

от толкоз много истина

в устата ни горчи...

Преглъщайки

на сутринта закуската

си мислим ний,

че истината,

тя не е във виното,

а в две прощаващи очи.

                                     198...г.

© Даша Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??