21.07.2011 г., 10:03 ч.

ИНЦИДЕНТ (вдъхновено от Иван Христов - rudin) 

  Поезия » Друга
779 0 6

 

 

Телефонът иззвъня. Отново инцидент!

Пак човешка небрежност! Гняв ме обсипа.

Наше дете! С любов заченат експеримент...

Раждането беше трудно. Спорехме в екипа.

 

Първо – обясненията чух.

После – протоколът сух:

Пукната Глава.

Две счупени Ребра.

Неподвижно Рамо.

Посиняло дясно Коляно.

Наранена Капачка.

Палецът – малко смачкан.

Одраскано Тяло.

Поохлузено ляво Стъпало.

Кракът се олюлява...

Пукот в дясната Става.

Но температурата е в норма.

А налягането – в границата горна.

 

Частите в Машината сменихме... Вляхме и душа!...

Радостта ми е под връх!... Коктейл от контрасти.

Аз въпросът неизказан как да заглуша.

Сине! Намери ли за мен резервни части?

 

© Николай Начев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрави!!! Винаги позитивен, пълен с енергия, широко скроен!... Жив и здрав да си!
  • Много интересно написано!
  • Поздрав за прекрасното стихотворение.Инженерната мисъл на ход." С любов заченат експеримент..."Дерзайте.....
  • Харесвам различните
  • Поздравления! Новаторско стихотворение, което заслужава бонус при оценяването. Съвсем по темата, по-добро приближение едва ли може да се измисли. Мой ред е.
  • Много интересно!Поздравления!
Предложения
: ??:??