24.07.2018 г., 0:47 ч.

"Индевър" 

  Поезия » Любовна, Еротична
792 0 0

Пристъпвам полека в светлата стая,

в завивките свита сред топла омара,

потънала в лен, в кадифе и във пух,

непозната земя върти се капризно.

И чака да влезе дръзкия Кук.

С кораба дървен, света преоткриващ.

 

И ново е всичко, ехтят планини,

стелят се джунгли с ароматни нектари,

сутрешна влага сред тъмни гори

с боси нозе откривателят гази.

 

През тесни пътеки и върли ждрела,

мъчно и страшно той дири живот.

Издъхва, почива и пак продължава -

проклета прокоба, ще блъска до гроб.

Ще търси, ще иска и пот ще пролива.

За диваци едни и тяхната майка…

© Александър Митков Всички права запазени

* "Индевър" е корабът на Джеймс Кук.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??