8.02.2007 г., 18:45 ч.

Insomina 

  Поезия
466 0 2

 

Алчно откраднал

мойто безсъние

накара ме ти

да попия нощта,

но жадно изпил

залеза на съня ми

остави ме пак

да бълнувам сама.

 

Неспирно отеква

гласът ти в сърцето ми,

внезапно си спомням

добри имена,

но някаква болка

се ражда в душата ми

в едно със една

непростима вина.

 

Къде ли не те търсих,

ти не се върна...

Къде ли отнесъл е вятърът

стъпките ти?

Къде си избягал?

Светът ми обърна!

Не успях да намеря

и мигла от клепките ти.

 

Но няма да търся.

Отказах се. Не!

От днес ще забравя

за твоята песен...

И не ще ти падам веч на колене,

Защото и без теб

светът е чудесен.

 

 

 

 

© Маргарита Дянкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Кате! Радвам се, че поне ти си се сетила да напишеш коментар. Това стихотворение го написах(със друго продължение) още през 2003, но се върнах към него и го редактирах 2-3 години по-късно. Предишният му вариант е малко по-друг, но мен този повече ми харесва и реших да го публикувам в този вариант. Радвам се, че си го харесала
  • Интересно стихче.
Предложения
: ??:??