17.12.2007 г., 20:29 ч.

Исках... 

  Поезия » Гражданска
1063 0 15


Поисках да видя земния рай.
Вместо него докоснах аз Ада.
Поисках да вкуся живота - без край.
Вместо него - тъга без пощада.

Поисках да плувам в кристално море.
Вместо това се давех във тиня.
Поисках да бъда малко дете.
Вместо него - безвярна богиня.

Поисках да имам парче от сърце.
Вместо него се гърчех в кошмари.
Поисках да чувствам две нежни ръце.
Вместо тях - аз отбивах шамари.

Вече не искам да имам слова.
Нито думи, които да пиша.
Искам само да имам душа.
Която без въздух да може да диша.

© Евето Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??