Искам
Още по-силно до себе си ме
притисни
и ако се съпротивлявам - не ми вярвай!
Ръката ми във своята вземи и... хайде да
избягаме.
Ние ще минем през много места,
на които им казват „ до болка познати“,
ще пътуваме зими и лета,
докато стигнем края на земята, ще срещаме
приятели и врагове, лесове непроходими,
на дъното на някое море ще събираме отново сили, ще стигнем до реки без никакъв мост, до планини, достигащи звездите...
за нашето бягство вдигам тост,
за нощите и дните, в който ще разбиваме стени.
Така. Още по-силно, по-здраво.
Ръката си от твоята не ще изтръгна, няма да се обръщаме назад.
Аз съм готова, хайде да тръгваме.
© Меги Кралева Всички права запазени