16.11.2010 г., 15:25 ч.

Искам 

  Поезия » Философска
532 0 1

И С К А М

 

Искам да съм ангел,

 

но не знам слова

 

да превръщат демон

 

във невинност.

 

Искам да съм силна,

 

а не мога в суета

 

да измина пътя

 

на Всесилния.

 

 

 

Искам да пребъда

 

и да съм жена,

 

но не мога

 

да се вричам във невинност.

 

Искам да съм всичко

 

най-прекрасно на света,

 

но се сблъсках

 

със жестоката действителност.

 

 

 

Исках, но не искам!

 

Вече съм си аз -

 

груба, недодялана...

 

но неизмислена!

© Събина Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Едва ли някой "груб" и "недодялан" може да напише нещо толкова нежно и красиво.
Предложения
: ??:??