10.09.2008 г., 9:03 ч.

Искам да бъда... 

  Поезия » Любовна
689 0 3

Искам да бъда... слънцето ярко, игриво...

на което с радост призори... погледа спираш...

Искам да бъда кафето... ухайно, горчиво...

от което сутрин... с такава наслада отпиваш...

Искам да бъда... първата твоя цигара след сън...

и устните ти... жадно да ме вземат и докосват...

Искам да бъда... цветята ти в градината отвън...

които отнесено галиш... по листенцата росни...

Водата искам да бъда... с която лицето си плискаш...

за да погаля с обич... всяка клетчица малка...

Да бъда... първата мисъл, дошла без да искаш...

за да я направя... безумно красива и ярка...

Дрехата искам да бъда... която обличаш...

и с обич да те милвам... и обгръщам нежно...

Искам да бъда... всичко това, което обичаш...

           за да е пълен животът ти... с обич безбрежна...

© Вяра Енева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??