15.07.2007 г., 11:10 ч.

Искам да ми бъде простено, за да заспя спокойно... 

  Поезия » Бели стихове
725 0 5

Когато денят
пропада
в очите на
болно дете
и сълзите му
стичат се -
надолу, към ада,
тогава разбирам -
надеждата страда
от недоспиване,
че всеки я носи
към своята клада,
а тя умира
във всяко чуждо
... умиране
Обичта се измерва
в броя на
прошките,
дадени
в правилно време.
Някои не дочакват
изсушената напукана
... старост
Годините дават
повече,
отколкото вземат.
Детето не плаче...
ходи в градина
с нарове
и виждайки
мъртъв гълъб
в тревата,
възкликва:
"И мен ли няма да има
кой да ме погребе?"
Новият ден
не е нов
и се свлича
по клепките
на едно остаряло дете,
което в сетен час
не страда,
защото успяло е
мъртва птица
... да погребе

      ...

Годините...
дават повече,
отколкото вземат.
Надеждата умира
в чуждо умиране,
а прошката показва
колко обичта е
по-различна от
едно: "Обичам те."

© Мирослава Грозданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??