4.08.2010 г., 8:18 ч.

Искам да освободя духа си 

  Поезия » Бели стихове
1365 0 5

Искам да освободя духа си.
Искам да заплача поне веднъж в благодарност към моите роднини.
Моите роднини са част от моето спасение.
Искам да заплача като слушам птичите песни.
Птичите песни са началото на моето изкуство.
Искам да заплача като гледам дъщеря ми.
Дъщеря ми е част от моето начало.
Искам да заплача като гледам баба ми.
Баба ми е част от моя край.
Моят край е моето начало.
Моята леля ми показва моето начало и моя край.
Аз за края не мисля.
Аз за началото не мисля.
Аз за настоящето не мисля.
Винаги плача за любовта.
Сълзите ми на земята падат.
Земята измиват.
В земята проникват.
Дървета поникват.
Птиците са техни плодове.
В техните песни мисля.

 

© Божидар Зимников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??