15.02.2009 г., 18:01 ч.

Искам да пътувам с облаците 

  Поезия » Пейзажна
1265 0 7

Искам да пътувам с облаците

 

Искам да пътувам с облаците,

да докосна свежият им леден дъх

и омагьосана от усещане за вечност

да полегна върху им като дете на пух...

 

С тях да избягам от суетата на деня,

да погледна птиците отблизо

и духът ми да се слее

с въздуха кристален на небето.

 

Смела е мечтата ми - почти химера!

Та нали сме земни птици без крила,

стъпвайки по старата земя корава

оставяме своите дири на света...

 

А облаците бели безкраен път са поели,

пътуват бавно, леки над света

и от необхватност натежали,

покриват ни като с пелена...

 

 

© Сашка Нешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??