27.07.2008 г., 20:39 ч.

Искам да съм 

  Поезия » Любовна
731 0 12

В дупчицата от токчето тревицата.

На пианото ти, замлъкнало, свещицата.

На папагалена клетка вратичката.

На мечтите ти, среднощни, звездичката.

Ръба на кристалната чаша.

Радостта и страхът от "наше".

Мокрите стъпки по теракота.

Соулът крещящ на барплота.

Неизмитото в мивката.

Изгореното по покривката.

Погледът, рентгенов, след един аромат.

Искам да бъда и пращящият врат.

Беличкото по кафяната чашка,

очертано от червило.

Всичко най-нежно. Всичко най-мило.

Казвам го ясно. Казвам го простичко:

- С целия свят искам да те докосвам!

И ако Обич е мойта присъда,

и каишката кучешка искам да бъда!

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??