22.03.2020 г., 17:09 ч.  

Искам днес... 

  Поезия
517 3 3

Аз не искам днес много неща...

Всъщност – малко неща са ми нужни.

Искам просто да чуя дъжда,

да подишам нощта теменужена.

На луната, в сребристия шал

да ми светят звездите във мрака.

Да осъмна от изгрев, облял

с цветове от далечна галактика,

най-спокойното, синьо море –

от деним с изумрудени кръпки.

С нежност пясъка златен да е

там, на бриза под летните стъпки. 

Искам птици над мен да кръжат,

да се реят в небе от дантели.

И да чувам пчели как жужат

във треви, с аромат разцъфтели.

Малко искам... тривиални неща,

но без тях ще е дяволски сиво.

Искам днес да ме радва света

с красота неподправено дива.

 

 

 

 

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??