2.06.2007 г., 22:16 ч.

Искам друго 

  Поезия
793 0 4

Искам да съм утре, вместо да съм вчера.
Искам да се боря, вместо да треперя.
Искам да съм детски, вместо да съм малък.
Искам да съм Хляба, вместо само залък.
Искам да те имам, вместо да те гоня.
Искам да ги гълтам, вместо да ги роня.
Искам да учудвам, вместо да смущавам.
Искам да харесвам, вместо да прощавам.
Искам да ме взимат, вместо да ме яхват.
Искам да разцъфвам, вместо да увяхвам.
Искам да усещам, вместо да ми казват.

Искам да лаская, вместо да наказвам.
Искам да пътувам, вместо да очаквам.
Искам да ви има, не да ви оплаквам.
Искам да ме виждат, вместо да ме срещат.
Искам да съм порив, вместо да съм грешка.
По-добър се искам - нещо като в Рая.
Искам да разбирам - даже да не зная.

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Таня, че си прочела толкова много мои неща! Това означава наистина много за мен!
  • Мира, доколкото си спомням, доста си блъсках главата над този въпрос, когато писах стихотворението. Крайното ми решение май беше продиктувано от съображения за ритъм, а не толкова за смисъл. Благодаря за мнението.
  • Благодаря, Суси! - какво хрускаво име
  • Хареса ми! Поздрави!
Предложения
: ??:??