12.10.2010 г., 12:05 ч.

Искам нещо да ти подаря... 

  Поезия » Любовна
1914 0 12

Искам нещо да ти подаря...

 

Да ти подаря ли... слънце,

летен ден и дъхава поляна,

цветен океан, трева зелена,

до залез, там, със тебе да останем!

Тогава във самото съвършенство

на чувства - пеперуди пъстрокрили,

ще полетим в минути на блаженство,

тъй дълго чакани, мой мили!

 

Да ти подаря ли... вечер

и залеза на хоризонта ален,

песен на щурци, далечна,

и лъч последен, който да те гали!

Слънцето тогава ще изпратим,

че нужно му е, малко да отдъхне,

лицата ни за сбогом със позлата

ще накове, ще смигне и ще тръгне.

 

Нощта да ти даря ли, също,

и огъня изгарящ ни, където

в звезди искрите се превръщат,

издигайки ни право към небето!

Ярка звезда, ако видим да пада,

нещо скъпо ще си пожелаем:

Любовта ни да остане млада,

докато времето със нас играе!

 

Ще ти подаря и... утро,

слънчев лъч, надничащ във стъклото,

кафе горчиво... и целувка сладка,

сълза издайническа във окото.

...

Във ляво болка се пробужда,

раздялата сърцето ми усеща,

да съм щастлива, малко ми е нужно...

Обичам те!... До новата ни среща!

 

© Арина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??