10.12.2008 г., 10:02 ч.

Искам просто така... 

  Поезия » Друга
769 0 10
Искам ти да ми станеш начало,
слънце в калната ми душа,
на безличния вид - огледало,
на живота ми да си съдба.

На очите ми - бистри зеници,
гладка почва на земния път,
да си моя вседневна светица,
да си муза, що ражда стиха.

Да горим двама в чувства и обич,
битието да бъде тепсия.
Да забравя какво значи спомен,
настоящето щом е магия.

Да летя и да зная, че двама
на криле на съдбата се носим.
Да съм смисъл, когато ме няма,
ти пък - отговор на трудни въпроси.

Искам ти да си бъдеще мое.
Настоящето - нека е белег.
С молитви и билки ще моля,
за да бъда до гроба си с тебе!


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??