13.12.2011 г., 6:20 ч.

Искам този мъж 

  Поезия » Любовна
1375 0 11

Оо, Боже, искам този мъж...

Искам го! За себе си го искам само!

Дръж юздите ми, по-здраво дръж,

че току-виж и съм на неговото рамо...

Знаеш, по веднъж греша.

Сторената грешка не повтарям...

Вържи ме, ако трябва, за да не реша -

бъдеще със него да предначертавам...

Там, той... в сянката стои...

Не знаеш как ме съблазнява,

по мъжки твърдо се държи

и с поглед ме опиянява.

Със дяволска искра в очите -

привлича, иска, мами, моли...

копнежа там, трепти, в гърдите

спасително изпълва мойте алвеоли...

Даа, искам този мъж!

Сърцето ми отмерва с бърза крачка...

Не виждам друг - нашир, надлъж...

По пътя ми към него всичко мачка

Пусни ме, Боже - през глава...

да следвам аз сърцето полудяло,

а после ще си плащам за това

ако той  не го остави цяло...

Защото грешка или даже грях,

но искам този плод да вкуся,

аз цял живот живея в страх

от наказание и зла покруса...

За мен го искам, разреши ми -

или поне на разума мига задръж.

Не искам магистрала... калдъръми,

но нека водят ме при този мъж...

 

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??