12.10.2007 г., 10:48 ч.

Искам всеки човек да е имал 

  Поезия
719 0 11

В пролет, в лято, във есен, във зима,
сред цветя или в снежен покров,
искам всеки човек да е имал
една светла, щастлива любов!

Красота, доброта и култура,
мил оазис в живота свиреп.
Както в моя живот беше Шура,
както друга билА е за теб!

После в рая, в чистилище, в ада,
сред казани, катрани и дим,
да си има скъп спомен отрада,
че за някого бил е любим.

Че във свойте пътеки нелеки,
в самолет, в автобуси, пеша,
той в сърцето си с трепет е носил
една сродна и нежна душа -

красота, доброта и култура,
мил оазис в живота свиреп.
Както в моя живот беше Шура,
както друга била е за теб!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??