20.01.2010 г., 1:16 ч.

Искаш всичко да бъдеш 

  Поезия
830 0 22
От нищо
в нещо преливаш,
от пясък,
кули строиш.
Идваш
и пак си отиваш...
към райски
градини летиш.
Великите
често цитираш,
музите
качваш на трон.
И с Него говориш -
не спираш,
на дявол
не правиш поклон.
С душа,
по мъжки лирична,
по нощите бродиш,
не спиш.
Порцеланови
фигури виждаш,
прегърнати в мрака
мечти...
Искаш
всичко да бъдеш,
окото
на нежна сърна,
с морето
обичаш да спориш,
дори си,
озонът в дъжда.
От лошо,
добро да направиш,
за простреляни
птици тъжиш.
Падаш
и пак се изправяш,
и високо
отново летиш.

© Валка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??