16.12.2007 г., 12:06 ч.

Искра за живот 

  Поезия » Гражданска
766 0 5
И ето, че денят става хладен.
Хладен, по-хладен, направо студен.
При мен идва скитникът гладен,
моли се да ми дам още един ден.

В един ден за живот клетникът вижда
възможност да подобри своята съдба.
Не му се ще да бъде обиждан.
Не му се ще да стои на ръба.

А ние хората с бъдеще, работа, дом
се чудим времето как да убием.
А някои напускат този свят с взлом.
Спрете!
Живейте!
Искрата в скитника да открием!

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??