25.05.2016 г., 20:17 ч.

Искрица 

  Поезия » Друга
902 1 4

Това, което е твое

ще дойде.

Ще се улови за всяка една твоя

пора, бръчица;

Ще те помете като

стихия.

 

 

Онова, което

е писано да стане,

ще те свали на земята,

или ще ти издигне

в небесата,

ще те изпие с кърваво

червени устни,

и капка по капка

ще стане част от теб.

 

 

Трудно разрушима и сладко-горчива.

 

 

 

Ще литнеш,

ще се разпаднеш

на милиони атоми,

на хиляди галактики,

ще избухнеш като

Супер Нова,

или нещо по-неочаквано.

 

 

Ще те държи докрай.

 

 

Не забравяй, че

онова, което мислиш,

те владее.

Почти изцяло и никога напълно.

© Любослава Пиринкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??