21.09.2009 г., 16:31 ч.

Истина и вино 

  Поезия » Любовна
910 0 13

Истина и вино

 

В чашата очи съм вперил,

игриво   виното   шуми.

Вече час откакто  съм се дзверил

-брей,….че  ми липсваш ти!

 

Сам  бутилката  изпивам

в задимения  бърдак.

В окото сълза изтривам

и се  чудя,как  стигнахме до тука,…как?

 

Като   стрела езикът ти прониза

мозъкът ми  мързелив.

Тъжна  фраза се   изниза

и вече, не бях  щастлив!

 

Искам очите ти да видя,

затуй  взирам  се  сега.

Кръчмаря пак налива,

последна  чаша  вдигам…

     Ще   ПРОСТЯ!

 

 

 

 

 

 

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??