1.10.2023 г., 8:07 ч.

Истината и морето 

  Поезия » Философска
315 1 0

Всеки има своето море,

със спомени от радости и болки.

Всеки при него ще се спре.

Пред вълните не важат нито маски, нито стойки!...

 

Пред морето си прозрачен, незначим,

всичко вижда се пред сините вълни!

Пред мощта му твойта "личност" изчезва яко дим,

нали?!

 

Сред вълните няма лукс и положение,

тук си някаква прашинка!

Така е за твое съжаление,

не струваш повече и от стотинка!

 

И само ако си добър, човечен,

ще бъдеш помнен, ще останеш вечен,

то ще помни твоята душа,

и ще разказва на света, вълна подир вълна!...

© Добромир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??