21.07.2021 г., 13:13 ч.

Истината за любовта 

  Поезия » Любовна
259 1 1

За любовта са написани цели фермани -

описват я като красива, лесна и дори перфектна;

във всички стихове и романи

е напудрена с епитети, подправена, ефектна.

 

Но любовта далеч не е такава -

тя е горчива, понякога нелесна.

Ранява те, белег в душата ти остава.

Понякога е наивна, глупава, нечестна.

 

След любовта сърцето ти става на парчета разбито.

Тя те кара да страдаш и да те боли;

мъчиш се да го сглобиш, докато страдаш скрито,

а душата ти от мъка цялата гори.

 

Но кърпиш раните на сърцето

- дано пак щастие то някъде открие...

Продължаваш с усмивка на лицето,

докато някой друг отново го разбие.

© Татяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, любовта като цяло е една измама.
Предложения
: ??:??