25.07.2021 г., 10:46 ч.

Исус Христос 

  Поезия » За деца
311 0 2

 

 

        Днеска майка ми прочете

        за Исус Христос,

        как е ходил по градчетата

        при народа прост.

        Как лекувал без парички

        всички,що видял.

        На стари,млади и мънички

        здраве той раздал.

        Хляб и риба сам предложил

        учениците да сложат

        и тогава чудо станало-

        пет хиляди се нахранили!

        После седнал до морето

        и разказвал за небето,

         Бог Отец където чака

         да излезем ний от мрака,

         що земята ни обгръща.

         Той направил ни е къщи.

         Няма там да има болки,

         болести,сълзи и скръб.

         С ангелите обиколки

         ний ще правим на света

         със крила на гръб.

         Колко искам там да съм,

         виждам го дори на сън.

         Лесно е,ми каза мама,

         само нужна е голяма

         любов към Христа.

         Той за нас на кръстта

         греховете ни понесе,

         новия живот донесе.

 

 

 

 

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти,Радослава.Всичко хубаво,което успеем да сътворим го дължим на Бога,нали Той е казал,че е дал дарби на всички хора.Трябва само да ги развиваме с благодарност.Всичко хубаво и на теб,най-вече бъди здрава и успех в творчеството.
  • Много интересно и богато творчество! Светли пролетни празници!
Предложения
: ??:??