29.11.2020 г., 8:28 ч.

Италиански сонет 

  Поезия » Оди и поеми
638 0 4

От акваторията на старопланинските  върхари

прелитаме, додето не стигнем Граняно.

Да можеш да продължиш асертивно

е да се отделиш от сивите злонравици.

Най-после, за да си добре разбран,

по малко си зависим и от другите.

Трябва да разгърнеш сгърнатите ръце

и да привнесеш от своя днешен поглед.

До култури от такава финална дестинация

с афинитет се стига без минимизация.

Без предварително писмо,

а със съобразяване  и с фронт „delicatо”;

твърде зорко не е приятна порядка,

твърде строго не се възприема с охота.

 

Забележка – стб. гранъ , граньно - стих

Граняно - град в Италия

 

 

 

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Мария. Писах за пръв път италиански сонет. Дано се е получило автентично.
  • Има нещо иновативно в погледа ти към света, което, облечено в думи, е също будещо интерес и ми говори за една ненатрапваща се свръх интелигентност. Благодаря, че винаги успяваш да предизвикаш откликващи размисли в мен, Мария!💕🌹
  • Благодаря. Усещане за празници!
  • Приятно.
Предложения
: ??:??