От акваторията на старопланинските върхари
прелитаме, додето не стигнем Граняно.
Да можеш да продължиш асертивно
е да се отделиш от сивите злонравици.
Най-после, за да си добре разбран,
по малко си зависим и от другите.
Трябва да разгърнеш сгърнатите ръце
и да привнесеш от своя днешен поглед.
До култури от такава финална дестинация
с афинитет се стига без минимизация.
Без предварително писмо,
а със съобразяване и с фронт „delicatо”;
твърде зорко не е приятна порядка,
твърде строго не се възприема с охота.
Забележка – стб. гранъ , граньно - стих
Граняно - град в Италия
© Мария All rights reserved.
The work is a contestant: