4.11.2020 г., 2:29 ч.

Иван О‘Харчи 

  Поезия » Хумористична, Пародии
481 0 0

Да ви се представя

казвам се Иван О‘Харчи.

 Седнал съм в луксозно барче,

пия хубаво кафе

и съм с  празно портмоне.

Гледам само скъпата цена

евтинията мори душа.

Смея се на хора без пари

 и ги плюя с думи зли

но когато сметката довтаса

бия на умряла каса

тичам спешно до тойлета

с пуснати пердета

и от задната вратичка

хвръквам като пойна птичка

надалече, надалече,

времето за плащане изтече

 Гонят ме в поредно барче

нищо няма да се харчи,

но пък гледам засега

никой нищо не разбра,

името си промених

и наново в бара се напих

но по невнимание

дадох пиянско обещание

на една блондинка в бара,

как съдбата ме набара,

взе ми всичките пари

 кат приятел ме наби

и сега със двойна ипотека

пред окръжната  аптека,

дремя и се суча

като гонка куча

чакам за лекарство

идващо от приказното царство 

даващо безброй пари

и страхотни свободи

на Иван О‘Харчи

цар на всяко барче,

пиейки голям коктейл

с пълен портофейл

Но съдбата е корава

тя подаръци не дава

просто удря със камшик

следван от голям  ритник

та затуй уплашено сега

аз признавам моята вина

и приведен със смирение

 чакам милосърдно опрощение

на финансовите задължения

моля, моля за дарения!

Знайте, всеки даден лев

ще охарча с кеф,

щото съм Иван О‘Харчи

цар на всяко барче.

© Клажер от Килиджевци Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??