22.07.2020 г., 0:32 ч.

Из " Дневникът на Арти " - част Трета, 10 

  Поезия » Хумористична
863 0 1


Ежедневни приключения 10
...
Нали съм Арт-и,
с изкуството съм свързан,
мероприятие, културно парти -
проектът на открито е обвързан
с песни, стихове и танци...
Стискайте ми палци!
Коктейла си го пийте вкъщи!
Парковата сцена музата отприщи.
Какво ще правя, сам, и аз не знам!
Но изглеждам хубаво на тоз екран.
Имам публика от двама -
мъж голям и неговата дама.
Тя ще бъде оператор, 
той е режисьор, координатор.
Юздите зад кулисите държи,
да не припадна, може би...
сценична треска, предполагам, 
обигран съм - вълнението овладявам.
Аха да почна рецитала,
птичка кацна на портала,
загубих себе си в друго измерение -
намерих се под окуражение:
- Тичай бързо, донеси!
Хванал здраво със зъби
перце от федербала ни.
Детето си играело само,
загнездило перцето на близкото дърво.
Така концерта ми не почна...
а и вечерята не беше сочна...
Обзе ме следното прозрение -
без ентъртеймънт не чакай угощение!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??