4.07.2020 г., 7:48 ч.

Из " Дневникът на Арти " - част Трета, 3 

  Поезия » Хумористична
509 0 0


Ежедневни приключения 3
...
Щях да пиша приключения, разходки,
мързелът ме 'фана, забравих да споделям елементарните находки...
Пак забързахме по пряката пътечка 
но преполовихме пътя с четириколната колежка -
наскоро мина преглед за спирачки, 
лепнаха й етикети, стикерчета разни.
Не можах да се стърпя
щом под сянката се спря,
хукнах здраво и окото ми не мигна
в миг подуших женска лигла.
Чакаше самотно някой луд ерген,
аз наперено пристъпвах - кой кат' мен!
За начало си показах мъжкарлъка -
изръмжах, подскокнах, завъртях опашка в храсталъка...
Леле тя, пък, срамежливо 
погледа обърна, дигна лекичко ходило.
Па като се втурнахме в галоп
по полянката и "Стоп!"-
стопаните надигнаха високо тон,
кой ги слуша в тоя див купон.
Страхотна сутрешна игра
и то с мадама сладка, 
не някаква си кучка зла.
Добро начало за работна седмица
- Спортът да се практикува в делница! -
дадох указание на моята дружина.
- Ходом, беж! Забравяте известно време колежка - лимузина!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??