19.04.2018 г., 1:18 ч.  

Из хороскоп на келтите 

  Поезия » Друга
281 0 0

Из хороскоп на келтите:

Ясен – „Аз съм вятър, който се плъзга по дълбоки води“.

Глог – „Аз съм най-прекрасен сред цветята“.

 

Посадиха на речния бряг ясен,

покрит бе отдавна другият с глог.

За реда в реката следяха пирани,

а животът рушеше всеки нов брод.

 

Ясенът е по природа двойнствен

и ще го опишат келтите така:

„Аз съм вятърът, който се плъзга

по повърхност на дълбока вода.“ 

 

Ясенът в себе си е неуверен,

но не признава свои грешки.

Той никога не се интересува

леко ли ранява или тежко.

 

Обича ясенът преструвки,

а секат го хората без жал.

За тях едва ли друго струва

ако съдбата сам си е избрал.

 

Девиз на глога според келти бил

„Аз съм най-красив сред цветята!“

Той двуличието не харесва

и вярва на честноста в правотата.

 

От ясена глогът е много различен

защото не измерва всичко с пари.  

В това от векове няма лично

и ясен посичат, а глогът стои.

 

Ясенът признава, че не понася глога -

правда и лицемерие са различни неща,

а отгоре удобният някому бог

се надсмива над тях и ражда скръбта... 

 

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??