6.02.2020 г., 17:37 ч.

Изабела... (моряшки тежнения) 

  Поезия » Любовна
962 0 0

 

Изабела...

(моряшки тежнения)

 

На Урагана страстната повеля

бе тласнала ме в поривът си остър

към оня бряг, от който Изабела

поведе ме из своя чуден Остров...

 

... Денят окъпан в залезното злато

се готвеше нощта да припознае

и стихнал беше вятърът, когато

разбрах, че с мен Съдбата си играе...

 

И в тази нощ на острова вълшебен

захвърлен нейде в Южните морета,

и ритуално, както на молебен,

там Любовта пое ме под небето...

 

И падаха звездите във водата

прорязвайки във въздуха пътеки,

и слизаха по тях от необята

вълшебства недопускани за всеки...

 

... А бóжия ли прóмисъл довела

ме беше тук във тази южна вечер,

но бързо проумях, че Изабела

отдавна знае отговора вече...

 

И тръгнах със доверие след нея,

навярно и защото бе прекрасна,

и бях успял дори да оцелея

в Стихията... А беше тя ужасна!...

 

А с име на кралица Изабела

бе в Острова си дар за сетивата --

богиня, с тен на мляко и канела,

и в стъпките ѝ никнеха цветята...

 

Вечѐрен бриз шептеше тихи псалми,

люлееше се Океанът сънен –  

след сенките на островните палми

изчезваше и хоризонта тъмен...

 

... Полегнахме на плажа до прибоя,

че е безкрайно -- Времето забрави...

 

... След две звезди, тя беше вече моя

и три трапчинки в пясъка остави...

 

Едно време в Южните морета

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??