Душата копнее спасение,
а тялото търси страстта.
Сърцето зове опрощение,
очите ни търсят плътта.
Отляво е ангелът хрисим,
отдясно е дяволът черен.
И рече ни Господ да мислим,
да правим ний избора верен.
Пред избор е всеки изправен,
свободен е сам да реши.
Да бъде в катрана удавен
или редом с Бог да лети.
© Хари Спасов Всички права запазени