30.06.2024 г., 6:51 ч.

Избори 

  Поезия » Свободен стих
82 0 0

На български се казва една и съща река,

на български водата е розова,

на български се казва делим една граница,

на български пише: Внимание! Зло куче.,

на български се казва с грижа за хляба,

на български има думата обнадеждавам, 

както и ботевско чело и здрав зид,

справедлив владетел,

на български за това има султански ферман,

на български се казва противоречива демокрация, 

на български си взаимодействат съпричастни протести и каузи както най-големия вид,

на български има и думата рефрен,

на български планините са зелени,

на български се казва извънземно същество и казано между чистопоклоници,

на български дъждът се излива

и някой ти дреме,

на български те води до светинята.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??