14.08.2015 г., 16:39 ч.

Избрала бих те сред безброй лица 

  Поезия » Любовна
589 1 12

Избрала бих те сред безброй лица

 

 

Не зная този звезден мрак,

галещ ме с прохлада нежна...

Или листеца палав пак

свел се по стената южна...

 

 Дали седефа лунен вън

с цвят на бликнало шампанско...

Или моминския ми сън

реещ се в небето юнско...

 

 Не смея да поема дъх,

тежка ми е таз корона...

Прегръщам трепкащия лъх

в топлите води на Рона...

 

 Търся те до сетни сили,

а времето така лети...

Всички те какво са били,

навсякъде си само ти...

© Светла Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??