1.12.2019 г., 16:20 ч.  

За какво... 

  Поезия » Друга
344 0 0

За какво трупаш тия пари, човече,

сякаш ще си винаги жив на тоя свят!?

Нито си силен, нито пък си вечен,

не бъди егоист, мисли за своя брат!

 

Направиха ли те наистина щастлив,

помисли ли за тия, от които ги отне,

не, но все друг ти е виновен, е крив,

ще помъдрееш ли за един ден поне?

 

Не можеш ти да устоиш на парата,

тя много злини в света е причинила,

ти искаш само за теб да са благата,

това става, когато душата е безкрила!

 

Не казвам в мизерия да живееш,

тя също е крайност, също е зло,

но пък ако друга песен не запееш -

сам ще си докараш мъка, тегло!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??