4.04.2017 г., 11:48 ч.

"Издихание" 

  Поезия » Любовна
626 0 0

В памет на бащата на моите деца.

Отива си животът...
Изстиват всички сънища...
* Издихание *

И ме боли. От всичките ми мисли,
от всичките ми болки по всички сетива.
И е студено в къщи, премръзнали са пръстите,
изтръпнали са устните. И всички пътища.

 

Опитвам да си спомня, кога е било слънчево,
кога е било пролет с разцъфнали цветя,
ще да e било зимата и ледена и вкопчена,
изстива всички мисли и всички сънища...

 

било е просто времето препускащо отчайващо
донесло ни не щастия и много сивоти,
били са само блянове преминали случайности,
не могат да ни стоплят дори да си простим...

 

за собствените слабости за всичките терзания
за всички изневери в студените ни дни,
за грешните посоки, в живота-изтерзания,
за земните ни полюси, и всичките стрелби.

 

Сега е вече краят, с изписаните страници,
без радост без признания, за обич, топлина
протича и по вените безкрайната безумица,
че те прегръща раят, а няма светлина.

 

И затова боли. От всичката безсмислица,
от всичките ми мисли за празните ми дни.
В студената ни къща, във някаква просъница...
издъхва и последната ни вяра за мечти...

 

Румяна Цветанова (Rumiana Tsvetanova)
26. 03. 2017 Athens Greece*
 

© Румяна Цветанова Всички права запазени

Благодаря на сайта за поканата! Благодаря Ви от сърце.                                                                                               

Но ми е трудно да пиша отново стих. Бих предпочела това да става с копи пейст, защото стиховете сами по себе си, са достатъчно дълги.

 

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??