21.05.2014 г., 12:45 ч.

Издирвам те... 

  Поезия » Любовна
628 0 1

Издирвам те...

Издирвам те... духовно, паралелно с настоящето,

 търсейки, за да те намеря в прегръдка с Първоизточника

и да ти разкажа, с усмивка, за бездомното изящество,

което ме научи, че и по кофите се случват чудеса. 

Покрит с фекалии и мании, от глад обременен,

с мръсни нокти, изтръгнах вроденото си его,

сглобено като старо лего, мухлясващо в мен -

тъй излишно на клошарското ми потекло.

С дрипите по кофите, наравно с помиярите и котките,

направих бездомна равносметка колко струва да си беден.

Струваше една мечта и една жена от сложните -

по-скъпа от най-сакралния ми блен.

Издирвам те... пареща и нежна -

до нямост душата ми крещи, но ехото мълчи...

Издирвам те... кокетна и небрежна,

с огнени коси,

по-огнени от феникса дори...

© Михаил Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ооо ти ме запали!!Сила, мощ, огън, страст- и за живат, и за любов!! Това е всичко което ми идва да кажа!!Просто за мен ето това е изкуство!!!Грабвата те от началото, разтърсвате и те оставя накрая възхитен!!БРАВО!!Само това мога да кажа!!
Предложения
: ??:??