31.05.2012 г., 13:37 ч.

Издумано 

  Поезия » Философска
769 0 4

Жълтото виме небесно

пръскаше слънчево мляко.

И в прегорялата есен

понесе се мирис на хляб.

 

Завъртя се под гнилата стряха

и подпря товара ù тежък.

Зърнах баба да седи върху прага,

без очи и без глас да нарежда.

 

Чух я да пустосва следобеда

и гълчи до девето коляно,

че никой не идвал на гроба ù

и кръстът сам буренясвал.

 

Но щом си изплака неволята

и спря да си пощи душата,

призракът месала разтвори

и къшей хляб ми подаде.

© Стефан Балди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??