23.04.2016 г., 20:56 ч.

Изгаряща жажда 

  Поезия
355 0 4

Смирени вълни, океански безкрай,

трептене с акордите на залеза –

изгаряща жажда по родния край…

 

От дълбокото… помъдрели вълни,

щедри и съкровищно замислени...

Като майчици с посребрени коси

 

и с левенти синове, притихнали...

Като изморени след галоп жребци,

още с буйни гриви и горди очи.

© Росица Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??